Amning efter kejsersnit

amning


Der kan være flere årsager til, hvorfor mælken ikke løber til eller, hvorfor produktionen ikke holder sig kørende. Det kan især gøre sig gældende ved akutte kejsersnit - som er mere energidrænende og måske mere sorgfuldt end et planlagt kejsersnit.

For det første, så har kroppen brug for energi til at sætte mælkeproduktionen i gang.

Måske har du været flere timer i fødsel? Måske nåede du helt til pressefasen?

Derfor kan det ikke overraske, at kroppen allerede her er drænet for energi.

Dernæst kommer selve kejsersnittet - som er ekstremt drænende i sig selv.

Der er mistet blod.

Kroppen skal nu forstå, at den har født! Og kroppen er i fuld gang med at hele sig selv og bruger al energi på at reparere det nyopererede ar. 

I Kinesisk medicin siger man faktisk, at mælken er det samme som blod, eller det faktisk er de samme organer, som bruges til at danne mælk og blod. Derfor kan det være svært for kroppen at kompensere for en vis mængde blod mistet og samtidig producere mælk. Det er ligeledes de samme organer, som danner qi i kroppen - som er kroppens energi. Samtidig med dette er der den faktor, at der med største sandsynlighed stadig er mediciner i kroppen, som mindsker kroppens evne til at producere ny qi i kroppen. Så med disse 3 faktorer; 1. blod mistet. 2. energi opbrugt og 3. mediciner i kroppen, så er det altså imod alle odds at kroppen nu skal danne mælk.


Hvordan kan vi hjælpe kroppen til at sætte amning igang efter kejsersnit?

Mange Kinesiske metoder er fantastiske til at understøtte kroppens ressourcer til mælkeproduktionen.

Med stimulation af akupunktur på punkter, som styrker de svækkede organer til at danne mere qi i kroppen, danne ny og næringsrig blod, samt hjælpe kroppen til at udrense mediciner. Således kan vi give kroppen en hjælpende hånd og et ordentligt boost, så den kan finde energi til at danne mælk.

Kosten har også en stor betydning for mælkeprouktionen.

I de fleste tilfælde tænker man, at man skal have masser af vitaminer og mineraler og spise salat, frugt og juicer. Dette er ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt. Faktisk er det min erfaring, at det ofte har en negativ effekt. Kroppen har brug for varm og let nedbrydelig kost. Den har ikke brug for at bruge energi på at nedbryde rawfood, at varme frugt, juicer og salater til kropstemperatur. Kroppen arbejder allerede på højtryk og kosten bør ikke gå ind og give den mere at arbejde med. Derfor kan ændring i ens kost ligeledes have en kæmpestor betydning for mælkeproduktionen.


Hvor mange behandlinger skal der til for at sætte amningen
i gang?

Det er svært at sige præcis, hvor mange behandlinger der skal til - det kommer meget an op kroppens tilstand og udgangspunkt. Men som oftest er det en god idé at få ihvertfald 1-2 behandlinger om ugen i 4 uger. Mindre kan i nogle tilfælde også være rigelig.