Fødselforberedelse og modning

Akupunktur-yintang 2-3

 

Med forberedelse og modning af kroppen til fødsel, hjælper du kroppen helt naturligt igang. 

Akupunktur, som modning til fødslen kan være et alternativ til medicinsk igangsættelse eller, hvis du blot er ved at være utålmodig og gerne vil føde snart. Akupunktur kan modne din livmoderhals og livmodermund, således at livmoderhalsen afkortes og livmodermund åbnes, og derved er du allerede et skridt foran, når veerne starter. Det som behandlingen gør er at modne vævet i underlivet, aktivere de organer, som i kinesisk medicin er de organer, der hjælper kroppen til veer. Man kan næsten sige, at behandlingen opvarmer kroppen - og hvis det ikke sætter gang i din fødsel kan det gøre din fødsel kortere og mindre smertefuld. 

Nogle behandlere vælger at kalde denne form for behandling for igangsættelse af fødsel. Det syntes jeg personligt er helt forkert, eftersom du ikke kan ikke igangsætte kroppen til noget medmindre den er klar. Derfor er denne behandling også helt sikker og mild for din krop og du kan derfor være helt rolig. 

Det som behandlingen gør, er at modne vævet i underlivet samt aktivere de organer, som i kinesisk medicin er de organer der hjælper kroppen til veer. Man kan sige, at behandlingen opvarmer kroppen - og hvis det ikke sætter gang i din fødsel kan det gøre din fødsel kortere og mindre smertefuld. Der er dog INGEN garantier. 

Det er vigtigt, at du inden du kommer til en modnende akupunktur eller zoneterapi behandling at fosteret ligger korrekt og har sat sig godt i bækkenet. Har fosteret ikke vendt sig, skal vi lave en anden behandling, hvor vi vil forsøge at vende barnet. Men det skal du være indforstået med. 

Når jeg laver denne form for modnende behandling - bruger jeg alle de værktøjer jeg har. Det vil sige, at jeg både giver dig akupunktur og zoneterapi og i visse situationer, kan jeg ligeledes tilbyde dig et homøopatisk middel.

 

Hvornår skal jeg starte og hvor længe?

Jeg anbefaler at starte fra uge 37, med en behandling om ugen. I uge 39 vil jeg derimod anbefale 2 ugentlige behandlinger frem til en veloverstået fødsel. 

Hvis du vælger at komme til mig for at få dine behandlinger vil jeg råde dig til at have din partner eller en anden tryghedsskabende relation med. Der er nemlig en lille chance for, at du allerede efter 1 behandling, kan begynde at mærke små plukveer. Jeg anbefaler ligeledes, at du har din barseltaske pakket inden du påbegynder behandlingerne. 

Ved en modnende behandling kan jeg benytte mig af zoneterapi, akupunktur, mora, elstimulation (som er en meget mild form for strøm, som tilføjes akupunktur punkterne.) 

El-akupunktur benytter jeg kun efter et par behandlinger eller når og, hvis du føler dig klar. El-akupunktur er yderst effektivt og fuldstændig ufarligt.