Zoneterapi

Zoneterapi og fodbad

Hvis du skal have min uforbeholdne og ærlige mening omkring zoneterapi og graviditet, så er det, at zoneterapi er det absolut bedste som du kan gøre for dig selv. Gerne med et dejligt fodbad inden så dine fødder er varme og bløde. 

Jeg husker selv tydeligt, hvordan mine fødder nærmest mærkedes som om, at de var ved at gå fra hinanden. Selv med de mest komfortable sko føltes det som jeg havde gået flere kilometer på hård jord. MIne lægge var ømme og min achillessene føltes altid spændt og stiv. 

En massage af fødderne kan selvfølgelig, alene, gøre rigtig meget for at fødderne føles bløde og behagelige - men ZONETERAPI - hvor der arbejdes på de forskellige zoner, som reflekterer organerne og tilsvarende steder i kroppen, ikke bare kan, men VIL gøre en mærkbar forskel. 

Zoneterapi er virkelig mere end blot fodnusseri og det må faktisk godt gøre lidt ondt, for så bevares virkningen af din zoneterapi behandling i længere tid. 

Der kan i de såkaldte reflekszoner opstå blokeringer og ubalance, hvilket udtrykker sig i ømhed. Denne ømhed henviser til en ubalance og svaghed et tilsvarende sted eller organ din krop, der således kan behandles gennem stimulation af fødderne. Tryk og stimulering, af varierende styrke, på de pågældende zoner, øger blod-/ilttilførslen og hjælper kroppen, til udskillelse af affaldsstoffer, balance og bedre funktion.

Hvilke gener i kroppen kan afhjælpes med zoneterapi?

  • Bækkenløsning
  • Morgenkvalme (her vil jeg dog ofte kombinerer akupunktur)
  • Smerter i kroppen - lænd, ryg, etc. 
  • Fordøjelsesproblemer - hård mave, hæmorider, mavesmerter, etc.
  • Søvnløshed 
  • Lavt energiniveau
  • Modning og forberedelse til fødsel (tidligt i graviditeten vil disse punkter ikke blive arbejdet på)
  • Generelt velbefindende i kroppen

Når jeg giver en behandling i zoneterapi vil jeg først og fremmest høre dig, hvor længe du kan ligge ned på ryggen - desto længere hen i graviditeten vi kommer jo tungere bliver det for lænden at ligge på ryggen. Derfor vil jeg ofte give zoneterapi, hvori du er behageligt siddende i en sofa eller lænestol. Jeg anbefaler at du starter med et beroliggende og varmt fodbad med Epsomsalt. Derefter vil du modtage en god og grundig omgang zoneterapi af dine fødder og lægge. Alt efter hvad du har behov for vil jeg planlægge behandlingen af zonerne derudfra.