Epsom salt - og magnesiums virkning på din krop

Lemon-footbath

Epsom salt - hvad er det?

Måske har du hørt om Epsom Salt eller måske benytter du dig allerede af Epsom Salt?

Epsom Salt har efterhånden fundet vej ind i rigtig mange danskeres pleje af krop og sind, da det er kendt for sin udrensende effekt af toxiner, affaldsstoffer og tungmetaller fra kroppen.

På trods af navnet er Epsom Salt ikke salt, men derimod et rent mineral, nemlig Magnesium Sulfat. 

Magnesium indgår i mere end 300 processer i kroppen og er kendt for sine utallige gavnlige egenskaber, som kan berolige krop, sind og sjæl. Det siges, at bader du i Epsom Salt 3 gange om ugen, vil det hjælpe dig til et bedre velbefindende, give dig mere energi, samt en smukkere og sundere hud!

Hemmeligheden bag er de ioner, der er indeholdt i magnesium. De hjælper dig til at slappe af og reducerer irritabilitet og uro ved at nedsætte stresshormonet adrenalin i kroppen. Ligeledes kan det øge din koncentration.

Epsom Salt er altså fra naturen forsynet med utallige, godgørende egenskaber.


Hvilke fordele er der ved at bruge Epsom salt?

 • Beroligende for nervesystemet og afstressende for sindet. Derfor er Epsom salt rigtig godt at tage inden sengetid for en bedre nattesøvn.
 • Reducerer rastløshed/uro i benene og kramper i muskulaturen.
 • Har en helende effekt på huden ved forskellige typer af eksem, psoriasis og til at hele sår og skrammer.
 • Kan opløse hård hud, pleje ømme fødder og mindske fodsved.
 • Afhjælper forstoppelse og hård mave og hjælper kroppen til at udrense affaldstoffer.
 • Ved brug som eksfoliering af huden i ansigtet og på kroppen. Det renser huden godt i dybden og afhjælper urenheder.

Magnesium findes i jorden, og vi indtager det som regel ved at bruge grønne grøntsager og nødder i vores daglige kost. Undersøgelser har vist, at rigtig mange danskere er i underskud af magnesium. Dette opstår blandt andet på grund af moderne, uhensigtsmæssig jordopdræt, men særligt dårlige spisevaner spiller en stor rolle. Alkohol, sukker, kaffe, te, salt og indtagelse af medicin er nogle af de store syndere, der dræner kroppens magnesiumreserver.

Hvordan hjælper Epsom Salt til udrensning?

Epsom Salt hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer og tungmetaller fra kroppen og lindrer derved muskelsmerter. Hvis du tilsætter Epsom Salt, når du gør klar til et kar -eller fodbad, kan du via huden optage dette mineral og dermed igangsættee en biologisk proces kaldet osmosis, som trækker salte ud af kroppen og derved også affaldsstoffer og andre skadelige stoffer.

Hvornår og hvordan kan du bruge Epsom Salt?

I fodbad - tilsæt 1/2 kop Epsom Salt. Ved karbad - tilsæt 2-3 kopper Epsom Salt. Vandet skal være så varmt som muligt og du skal sidde i badet i gerne 20-30 minutter. Et varmt fodbad eller karbad med Epsom Salt kan hjælpe dig på mange måder.

 • Behandling af fodsvamp og neglesvamp. Ved neglesvamp skal fødderne bades 3 gange daglig for bedste effekt.
 • Fjernelse af splinter.
 • Lindring af ømme muskler ved forstrækning eller efter hård træning- tilføj 2-3 kopper Epsom Salt i dit fodbad for at lindre hævelse.
 • Kan hjælpe til heling af skadet hud med sår og rifter.
 • Afhjælper fodsved.

 

Hus og have: 

Epsom Salt er sågar kendt som både et husholdningsmiddel til rengøring og til brug i haven. Du kan rense din vaskemaskine, så du undgår sur lugt. Du kan bruge Epsom Salt til at fjerne hårlak. Du kan endda pleje din græsplæne, så den står flot og grøn, og på naturlig måde holde uønskede insekter væk.


Listen er lang, men dette blogindlæg er nået til vejs ende - så her vil jeg runde af for idag!

Jeg håber, at du er blevet inspireret til at bruge Epsom Salt, eller, at dette blogindlæg har fastholdt din interesse for Epsom Salt, og at du måske har fået nogle gode fif til, hvad du skal bruge din Epsom Salt til derhjemme.

Rigtig god fornøjelse. 
0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!