Amning Og Brystmælk Fra Et Traditionelt Kinesisk Perspektiv

Amning efter kejsersnit

Brystmælk og ud fra et traditionelt kinesisk perspektiv. 

At blive forælder er en smuk rejse, men det kan også være en udfordrende én, især når det kommer til amning.

Der er flere grunde til, hvorfor brystmælk kan være utilstrækkelig, eller hvorfor produktionen kan være langsom, især hvis du har gennemgået en akut kejsersnit, som ofte er mere belastende for kroppen og for nogle mere smertefuldt end forventet.


Manglende Energi og Stress

For det første har kroppen brug for energi til at starte mælkeproduktionen, og du kan have været flere timer i fødsel. Måske har du endda nået fødselsfasen? Derfor er det ikke overraskende, at kroppen mangler energi. Kejsersnittet i sig selv er ekstremt energikrævende, og du kan have mistet en masse blod og være i en anæmisk tilstand. Du har sandsynligvis fået medicin, som også er hårdt for kroppen, og leveren arbejder for at rense blodet. Og så er der smerten - smerten i arvævet, smerten i kroppen, i skuldrene, nakken og hovedet.

Kroppen renser, den heler, den håndterer så meget lige nu - og det giver god mening, at den er træt, og du sandsynligvis føler det samme.

Kroppen skal forstå, at den har født - du skal forstå, at du har født ved kejsersnit. Og det kan være svært at acceptere og forstå.


Hvad Sker der ud fra TCM perspektiv?

I kinesisk medicin siges det, at mælken er det samme som blod, eller det er faktisk de samme organer, der bruges til at danne mælk og blod. Derfor kan det være svært for kroppen at kompensere for det visse mængde blod, der er tabt under mælkeproduktionen.

Disse er også de samme organer, der producerer Qi (energi) i kroppen. Og samtidig er sandsynligheden for, at der er medicin i kroppen, meget høj. Medicin reducerer kroppens evne til at producere Qi i kroppen. Så med disse 3 faktorer: 1. blodtab, 2. mangel på energi og 3. medicin, er det imod alle odds for kroppen at producere mælk!


Traditionel Kinesisk Medicins Indsigt

Denne information kommer fra min uddannelse i traditionel kinesisk medicin, hvor vi forstår vigtigheden af Qi og blod (Xue) i kroppen. Ifølge denne medicinske tradition er Qi livsenergien, der flyder gennem kroppen og opretholder sundhed og vitalitet. Blodet anses også for at være en del af denne livsenergi og er tæt forbundet med dannelsen af brystmælk. Når Qi og blod er i ubalance, kan det påvirke kroppens evne til at producere tilstrækkeligt med mælk.


Hvordan Man Hjælper Kroppens Mælkeproduktion?

Mange kinesiske metoder støtter din krops ressourcer til mælkeproduktion. Et eksempel kan være stimulering af akupunkturpunkter, som styrker de svækkede organer til at danne ny Qi i kroppen, danne nyt og nærende blod og hjælpe din krop med at rense medicin. På denne måde kan vi give kroppen en hjælpende hånd og et ordentligt boost, så den kan finde energi til at danne mælk.

Derudover kan kosten ha en enormt stor indflydelse på mælkeproduktionen. Der findes et utal af artikler på nettet omkring kosten og brystælk - en der findes eget få artikler som giver en forklaring på hvordan brystmælken påvirkes ud fra traditionelle kinesiske perspektiver. Den får du her. 


Kostens Indflydelse på Mælkeproduktionen

Du tror måske, at du skal have masser af vitaminer og mineraler, og derfor spiser salater, frugter og juice.

Det er klart at vitaminer og mineraler er et Must - men den måde du tilbereder dine fødevarer er ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt.

Faktisk skaber det at spise raw og koldt ofte en negativ effekt!

Din krop har brug for en varm og letfordøjelig kost.

Den behøver ikke at spilde energi på at fordøje rå mad.

Ej heller behøver den at bruge energi på at opvarme frugt, juice og salat til kroppens temperatur. Kroppen arbejder allerede under højt pres, og kosten bør ikke belaste den endnu mere. Derfor kan en ændring i din kost også have en enorm indflydelse på mælkeproduktionen.

Så tænk over hvordan du tilbereder din mad under hele din barsel. 

Vil du hjælpe dens energidepoter og spise letfordøjelig mad som kroppen nemt kan transportere og transformere til energi. Eller vil du spise det der er nemt og lige til, men ikke nødvendigvis energigivende for dig?


I Kejserindens Univers - lærer du hvordan du forstår kroppen fra et traditionelt kinesisk perspektiv. Derudover modtager du flere opskrifter og filer ed fødevarer so hjælper og støtter dig efter et kejsersnit. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!