Det ultimative Kejsersnit arvævs massage Kursus..

Her lærer du hvordan du hurtigere kan få et smidigt og fleksibelt ar.

Her er en kombination af massage/stimulering af vævet og en mobiliserende øvelse.

Før du går igang...

Jeg anbefaler at du kigger videoerne  i første modul igennem inden du går igang med at behandle dit arvæv. 

Så har du en bedre forståelse for hvad der sker i kroppen og hvorfor dit nervesystem og din fascia reagerer som den gør. samt hvorfor du skal lave de øvelser som jeg viser dig, for at skabe forbindelse til kroppenigen. 

Du må først arbejde direkte med massage på arret 6 uger efter operation eller infektion. 

Dit ar skal ha fuldstændig ro til at hele optimalt. Men i stedet kan vi arbejde med indirekte 'massage' i arvævet. Nemlig via bevægelse i form af blide stræk og vejrtrækning. At arbejde indirekte på arret øger blodtilførslen, giver varme, spreder qi og hjælper lymfen til at komme til området.

Du finder øvelser og vejrtækninger i modulet for yoga, meditation og breathwork. Her søger du efter videoerne for uge 2-6. Jeg anbefaler at du hviler og forbinder dig med dit barn de første 2 uger før du går igang med indirekte mobilisering af arret. 

 


Smertelindrende teknikker

Du vil ha så meget glæde af at behandle dig selv mod den smerte som opstår efteroperation.

Det er ikke sikkert at du vil mærke så meget nu og her - men da behandlingen øger cirkulation af blod og lymfe i området, så vil det sætte skub i processen. Og du vil opleve at du hurtigt indtager mindre smertestillende medicin og at du hurtigere føler dig smertefri igen. 


Uge 0-5 efter kejsersnit.

Der er meget få ting du må i denne periode. Men ikke desto mindre er de få ting virkelig gavnlige. 

Du må endnu ikke ha direkte kontakt med dit ar i denne fase. Arret skal ha 100% ro til at hele og skal ikke direkte manipuleres. 

Dog er der virkelig mange øvelser du kan lave omkring arret, som hjælper til at øge helingsprocessen, mindske oversensitivitet og/eller undersensitivitet. Du kan langsomt begynde at skabe tryghed for dit nervesystem igen. 

Indirekte massage er i form af blide stræk og små bevægelser. 

Lotion is Motion - uanset om det er direkte hands on massage eller indirekte ved stræk og bevægelse.

Det vigtigste i de her første 6 uger er at du mærker efter i vævet om det er behageligt. Både imens du laver øvelserne og efter.... også dagen efter. Mærker du ubehag i vævet efterfølgende, skal du give det ro til du ikke mærker ubehag længere. Uge 6

Her finder du de øvelser som er gode at lave i 6 uge efter operation eller efter inflammation.

Husk altid at mærke efter, hvad der er rart for dig.


Uge 7

Efter sidste uges blide opstart er du forhåbentlig blevet mere bekendt med dit ar. 

Sensitiviteten og elastisiteten af vævet omkring arret. Du har arbejdet en smule oven på arret, for at skabe flow og gennemstrømning af qi og blod.

 


Uge 8

Efter sidste uges blide opstart er du forhåbentlig blevet mere bekendt med dit ar. 

Sensitiviteten og elastisiteten af vævet omkring arret. Du har arbejdet en smule oven på arret, for at skabe flow og gennemstrømning af qi og blod.

 


Uge 9

Du  fortsætter med at mærke godt ind i arret. 

Start med at tjekke dine adhæsioner og noter det du oplever. 

Så skal du ind i dit ar - så du skuber ind i vævet og når du har godt fat - trækker du vævet opad. Det giver et dybt stræk i vævet. Gør det i alle retninger omkring og over arret. Husk de underlæggende ar - hvos du mærker noget under din palpering som ikke ligger over det synlige ar - så kan det være et af de underlæggende ar du mærker. 

Derefter smører du dig med en god olie og gør klar til en guasha session - her er det ikke nødvendigt at ha en guasha sten, men kinesisk suppeske  eller låget fra et syltetøjsglas kan sagten gøre det. 

Slut af med at massere og kærtegne. 

Husk selvfølgelig dine vejrtrækninger og din de/resensibilisering. 

 Cupping af arret

Cupping er et rigtig god redskab til at øge blodcirkulationen i et område, fjerne stagnationer og toksiner som er ophobet i vævet.

Cupping skaber, varme, flow og gør vævet smidigt. Cupping kommer godt i dybden og er derfor rigtig godt til at fange de dybereliggende væv.

Da cupping er yderst effektivt til at mindske stagnationer og stase ved at øge flow af blod og qi på en meget mild og blød måde, gør det cupping til et populært redskab til de ar som ikke er blevet behandlet i lang tid, eller som er ældre. 

Jeg anbefaler altid at palpere sit ar først - altså mærke ind i det, både i det øverste lag med in den grad også i de dybere lag. Mærk in i hvor der er hårdt, sejt, knudret, bulet, hvor det spænder, trækker, niver eller gør ondt. 

Jeg anbefaler også lige at tjekke dit ar for adhæsioner og notere hvor der er ændringer i vævet. Tag gerne et billede.

Når vævet er udforsket, palperet og mærket godt igennem og du har taget et billede af dine adhæsioner - så må du meget gerne gå igang med oliemassage og sp langsomt påbegynde cupping massagen. 

Når du er færdig - holder du lige dine hænder over arret og sender kærlighed og dyb taknemmelighed til det.